Voor Aap Lopen

Je waant je veilig en beschermt in de ashram van je meester als je je haar laat groeien en in een oranje soepjurk loopt met een mala, waarin het portret van je meester zit.
Je zit aan zijn voeten en iedereen mag het weten, dat je verliefd bent op hem!

Nu zegt je meester: wacht maar als je terug bent in het Westen!… Hou je dan nog steeds zoveel van mij? Heb ik dan nog steeds in (bijna) alles gelijk? En vergeet niet je nieuwe naam te gebruiken die ik je heb gegeven!…

Vorige eeuw kwamen duizenden mensen als bijen af op de honingzoete woorden van Bhagwan (Osho).

Nee, hij bracht geen nieuwe wereld, ook niet Sathya Sai Baba of Da Free John! Net als Jezus van Nazareth overviel ons wel de hoop bij het zien en horen van hen maar uiteindelijk werd alles weer zoals het was: voorspelbaar en van 9 tot 5 je kantooruren draaien, niet waar?
Maar de nieuwe wereld is dan ook niet iets wat zichtbaar ergens zal beginnen, komen, manifesteren. Je zult niet kunnen zeggen: Kijk daar is de nieuwe wereld!
‘Zijn leerlingen vroegen hem: Wanneer zal het Koninkrijk komen?
Jezus antwoordde: Het komt niet door het te verwachten, mensen zullen niet zeggen: Zie hier, of zie daar.
Maar het Koninkrijk van God is uitgespreid over de aarde en de mensen zien het niet.’ – Thomas evangelie.
Dat is ook non-dualiteit: Het is er Al.
Een leraar wijst niet op iets dat er niet is, zoals politici dat wel doen!…
Het koninkrijk van God, is het koninkrijk van bewustzijn. Het koninkrijk van het Hart. En het Hart is er altijd geweest, onder de mensen.
Zelfrealisatie en de nieuwe wereld, zijn dan ook synoniem in mijn ogen. Waar het Hart spreekt, daar waar mensen ontwaakt zijn, is er ook een andere wereld, een andere manier van denken en leven, lijkt mij! 🙂
Jezus zette zichzelf in als de poort. Ook hij gaf je een andere naam en vroeg je om je niet voor hem te schamen.
Maar tegenwoordig zeggen mensen dat dat sektarisch is en vinden het stemmen op politici heel normaal, die het volgende moment besluiten ergens een vliegtuig naar toe te sturen met bommen en/of militairen om ergens te werken aan hun nieuwe wereld. Tegenwoordig wordt geweld verheerlijkt, als het antwoord. We geloven helemaal niet meer in het Hart. Maar de belofte van politici met al hun geweld, heeft nimmer een antwoord gegeven: na duizenden jaren geklooi met elkaar, waar dan ook ter wereld, is er nog steeds verdeeldheid, uitbuiting, agressie,… Nee, Hitler maakte ook niet zijn droom geheel waar!…
Mensen van het Hart werken anders. Geloven niet in de massa. Maar in die enkeling die transformeert en daarmee een deel van de wereld. Het is nu ‘wachten’ op het omslagpunt (net als bij het koken van water). Het lijkt er op als er voldoende mensen zijn die ontwaakt zijn, er plotseling een golf over de wereld kan komen. Een golf van veranderd bewustzijn.
Wat het antwoord is?, de innerlijke weg en niet de weg van politici.
Onderken het feit dat jij het antwoord bent.

rab-boeni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.