Voorbij woorden

Christenen, moslims, joden,… hebben moeite om voorbij woorden te kijken. Gebruiken enkel hun eigen symbolen als waar. Zo kan en wil een christen niet de eenheid met God begrijpen volgens het hindoeïsme. Ook een moslim wil op zijn beurt niets begrijpen van de eenheid van Jezus met God. Ook de joden wijzen het zoonschap af ‘ik en de Vader zijn een’.
Maar alle religies wijzen naar eenheid met God, overgave… etc. God staat centraal en jij bent niet belangrijk, in ieder geval niet belangrijker dan!…
In Frankrijk spreken de Fransen graag Frans en kom je niet altijd met je Engels daar weg. Verstaan ze je echt niet?
Ook zijn er mensen die niet door taalfouten willen heen kijken en je schrijfwerk, ja zelfs de inhoud van je werk daarop lijken te oordelen!

Ook vinden bepaalde mensen dat je niet boos mag worden. Dat ze dan niet meer naar je zullen luisteren of je woord serieus zullen nemen. Zij willen niet door je boosheid heen kijken naar de boodschap!
Jezus werd eens heel boos in de grote tempel van Jeruzalem en gooide daarbij zelfs tafels om ver en jaagde daar de mensen weg, de handelaars! Toen vroegen de geestelijke leiders daar met welke autoriteit ie handelde, met welke bevoegdheid? Ook zij wilden niet kijken naar zijn boodschap.

Wat probeert iemand te zeggen? Willen we werkelijk luisteren naar elkaar? Willen we werkelijk de Boeddha, de ontwaakte, ontmoeten?
Moet een leraar enkel spreken in onze, jouw specifieke (geloofs)taal?
Sommige leraren hebben het begrip ego positief gebruikt. Het woord dat ik betekent. Ja, je hebt maar een zelf, maar een ik. God is ons ware ego, zogezegd. Ze spreken dan daarbij over het valse ik, het valse ego. De illusie dat jij bestaat naast God.
Voor andere uitleggers, sprekers, is sowieso het gebruik van het begrip ego negatief, niet waar?

rab-boeni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.