Geweldloosheid

2 gedachten over “Geweldloosheid

Voeg uw reactie toe

  1. Bestudeer Rudolf Steiner… Het esoterisch christendom. Niet klagen en piepen. Gewoon heel hard innerlijk aan het werk. Daar heb ik mijn handen vol aan. Alles wat ik zie en veroordeel is ook in mij aanwezig. Ga ik oordelen en wijzen naar de ander… Ach dààr worden we toch ook niet beter van. Is ook niet de “hoogste” staat van geweldloosheid. Is zelfs geen geweldloosheid.

    Like

    1. Jezus leerde inderdaad: oordeel niet omdat jij niet geoordeeld wordt maar als je toch oordeelt, laat dan je oordeel geheel waar zijn, waarachtig. Met andere woorden: een rechtvaardig oordeel is geen bepaalde mening of zoiets. Jezus oordeelde ook. Noemde mensen bijvoorbeeld huichelaars. Ook leerde hij: voordat je iemand kunt helpen de splinter uit zijn oog te verwijderen , behoor je eerst die balk uit je eigen oog te halen! 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: